Междуведомствената работна група, създадена от Белия дом за борба срещу новия

...
Междуведомствената работна група, създадена от Белия дом за борба срещу новия
Коментари Харесай

Тръмп разпусна щаба за борба с коронавируса към Белия дом

Междуведомствената работна група, основана от Белия дом за борба против новия ковид в Съединени американски щати, ще приключи активността си и ще бъде сменена с друга, която ще се концентрира върху икономическата възобновяване на страната. Това разгласи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на посещаване във фабрика за медицински защитни маски в щата Аризона, оповестиха Ройтерс и ТАСС.
Тръмп удостовери този проект в отговор на въпрос на кореспонденти, откакто вицепрезидентът Майк Пенс, който оглавява спешния щаб, съобщи по-рано, че Белият дом обмисля да приключи работата му.
" Майк Пенс и неговата работна група свършиха доста работа, само че в този момент гледаме на нещата под малко по-друга форма. Тази форма е сигурност и обновяване /на икономическата дейност/ и ние ще създадем една друга група, която евентуално ще се занимава с това ", съобщи Тръмп.
Запитан дали афишира " задачата изпълнена " в битката против ковид, Тръмп сподели: " Не, въобще не е по този начин. Мисията ще е изпълнена, когато всичко завърши ", написа Българска телеграфна агенция.
Той посочи, че водещият народен специалист по инфекциозни болести Антъни Фаучи и координаторът на Белия дом за битката против ковид Дебора Брикс ще останат съветници откакто спешният щаб бъде разформирован. " Те ще влязат в новата група, дружно с други медици и специалисти в тази област ", уточни Тръмп и добави: " Ние не можем да държим страната си затворена пред идващите пет години ".
По време на визитата си във фабриката за медицински маски N95 в град Финикс, щата Аризона, самият Тръмп, както нормално, не носеше маска, за разлика от служащите към него, означават Франс прес и Ройтерс. Още при започване на април той съобщи, че няма желание да извършва рекомендациите на здравните управляващи за носене на маска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР